Current Affairs& GK Questions with Answers of Febrauary 1, 2013

Current Affairs& GK Questions with Answers of Febrauary 1, 2013
 
Who prepare to Recruitment examination you need to good Source to Good Knowledge of  General Knowledge, Current Affairs, Quiz . Eeways provide Such type of  Best meterials by Provideing the best useful metirial. Below we are providing daily Current affairs updates

01.Recently, which among the following is awarded with the National Communal Harmony Award for the year 2012?
A. Center for Human Right & Social Welfare
B. The Foundation for Amity & National Solidarity
C. Ramakrishna Mission
D. Setu Charitable Trust
Answer:[B] The Foundation for Amity & National Solidarity

02. In which among the following states, the people following the Baul tradition are found?
A.West Bengal
B.Gujarat
C.Rajasthan
D.Jammu & Kashmir
Answer:[A] West Bengal

03.Which among the following countries will host the 2013 ICC Woman World Cup?
A.India
B.Sri Lanka
C.Australia
D.South Africa
Answer:[A] India

04.Recently, who among the following has been nominated as Founding Chairman of India Women Network of Confederation India Industry (CII)?
A.Nirmal Khatri
B.Suchitra K. Ella
C.Sunitha Raghavan
D.Biman Banerjee
Answer:[B] Suchitra K. Ella

05.Who among the following is the winner of 2013 Australian Open Title in the men’s category?
A.David Ferrer
B.Roger Federer
C.Novak Djokovic
D.Andy Murray
Answer:[C] Novak Djokovic

06.India has recently tested a submarine launched ballistic missile successfully. What is the name of this missile?
A.K-2 Missile
B.K-6 Missile
C.K-10 Missile
D.K-15 Missile 
Answer:[D] K-15 Missile

07.Which among the following countries is not a member of the G-10 Group?
A.India
B.Canada
C.Switzerland
D.Sweden
Answer:[A] India

08.Recently, which among the following banks has announced to open its second branch in China?
A.India Overseas Bank
B.State Bank of India
C.Bank of Baroda
D.Punjab National Bank
Answer:[B] State Bank of India

09.Which of the following is the largest protected area in the Eastern Himalaya of India?
A.Kaziranga National Park
B.Manas National Park
C.Namdapha National Park
D.Nokrek National Park
Answer:[C] Namdapha National Park

10.Who among the following is not one among the recent Padma Vibhushan awardee list?
A.Roddam Narasimha
B.Raghunath Mohapatra
C.Syed Haider Raza
D.Jaspal Bhatti
Answer:[D] Jaspal Bhatti

Post Comment